Dezinfectarea instrumentarului este un pas foarte important pentru sanatatea clientei, dar si a tehnicienei, despre care fiecare tehniciana sau viitoare tehniciana ar trebui sa se informeze foarte bine. Inainte de orice, trebuie sa ne asiguram ca lucram in cele mai sigure conditii si ca putem oferi o igiena adecvata fiecarei cliente care paseste in salonul nostru.

Fie ca lucrezi de acasa, fie la salon, dezinfectarea instrumentarului este esentiala si trebuie realizata cu produsele potrivite. A nu se crea confunzia ca dezinfectarea ar fi similara cu sterilizarea si ca ar putea sa o inlocuiasca. Nici pe departe! Dezinfectarea instrumentarului este un pas ce precede sterilizarea acestuia, iar ambele trebuie realizate ca la carte.

Dezinfectantii pentru instrumentar au efect bactericid, fungicid, turberculocid si microbactericid, impiedicand astfel raspandirea virusul hepatitei B, hepatitei C, HIV, Adenovirus, Herpes Simplex virus, Polio Virus si BVDV. De asemenea, folosind un dezinfectant bun, instrumentele nu vor fi afectate, ci dimpotriva, pot fi protejate impotriva ruginii.

Dezinfectarea cu spirt nu este o solutie, dimpotriva, spirtul nu face parte din gama dezinfectantilor autorizati. Pentru a fi sigure ca instrumentarul este dezinfectat eficient si ca veti impiedica raspandirea virusurilor, va propunem o serie de dezinfectanti foarte buni si recomandati, iar indiferent de varianta pentru care veti opta dintre cele mentionate mai jos, veti avea siguranta ca ati facut o alegere potrivita.

Ce instrumente trebuie dezinfectate si sterilizate regulat, dupa fiecare clienta? Capetele de freza, forfecutele, instrumentele punctatoare, instrumentele de taiat cuticula si asa mai departe.

Dezinfectant instrumentar barbicide Concentrate

Dezinfectant Concentrat Ustensile - Barbicide Concentrate 1900 ml

 

Verifica stoc si pret

Are o formula foarte concentrata si poate fi folosit pentru instrumente din inox, acril, plastic si asa mai departe. Are un spectru larg de actiune si s-a dovedit a fi eficient impotriva ciupercilor, virusurilor, bacteriilor si asa mai departe. Este un produs avizat si aprobat de Ministerul Sanatatii.

Se amesteca 60 ml de solutie cu aproximativ 1 litru de apa in cazul ustensilelor si se lasa timp de 10 minute scufundate, dupa care se clatesc foarte bine cu apa.

Dezinfectant instrumente Sterisol

Dezinfectant Instrumentar Si Suprafete De Nivel Inalt RTU Sterisol

Verifica stoc si pret

Este o solutie ce actioneaza rapid si nu contine alcool, aldehide sau fenoli. Are un spectru larg de actiune biocida si este potrivit pentru orice tip de material. Este prevazut cu document de certificare a calitatii conform dispozitiilor legale in vigoare.

Inainte de introducerea in solutie, se curata insumentarul de eventuala murdarie grosiera, apoi se adauga in solutie. Se lasa sa actioneze conform timpilor de actiune recomandati in Fisa Tehnica. Ulterior, se clateste cu apa sterila.

Dezinfectant instrumentar Gigasept AF

Dezinfectant pentru instrumentar Gigasept AF

Verifica stoc si pret

Este un produs in conformitate cu standardele europene avand efect bactericid, levurocid si micobactericid. Inainte de prima utilizare, se recomanda clatirea minutioasa cu apa a instrumentelor, mijloacelor de aplicare si a recipientelor pentru a evita interactiunile nedorite.

Dezinfectant instrumente Mikrozid

Dezinfectant medical profesional - Mikrozid pentru instrumentar si suprafete 250 ml

Verifica stoc si pret

Este o varianta de solutie gata preparata pe baza de alcool, ce nu contine aldehide. Are un spectru larg de actiune intr-un timp foarte scurt, se usuca repede si nu lasa urme. Este eficient impotriva bacteriilor, fungilor, virusul hepatiei B, HIV< HCV, adeno virusuri, rota virusuri si poliovirusuri.

Solutia nu trebuie diluata, fiind deja pregatita, ci puteti introduce instrumentele direct in ea.

Dezinfectant instrumente Bionet AG

dezinfenctant instrumente Bionet AG

Verifica stoc si pret

Are efect bactericid, fungicid, virulicid, micobactericid si tuberculocid fiind avizat de Ministerul Sanatatii. Trebuie diluat cu apa, iar 1 litru de solutie este de ajuns pentru prepararea a 200 de litri de lichid dezinfectant.

Dezinfectant instrumentar Orolin Burbath

Dezinfectant instrumentar Orolin Burbath

Verifica stoc si pret

Este un dezinfectant sub forma lichida gata preparat. Contine agenti anticorizivi pentr protejarea instrumentelor impotriva ruginii. Ofera efect bactericid, fungicid, microbactericid, avand un timp de actiune de 30-90 de secunde.

2 Comments on Dezinfectanti pentru instrumentarul de manichiura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *