5
(57)

Utilizarea frezei electrice pentru indepartarea gelului de pe unghii este cea mai eficienta si rapida metoda. In aceasta situatie, sunt esentiale biturile sau capetele de freza pe care le folosim, asa ca este important sa stiti ce tipuri de bituri exista si cum le folositi corect:

1. Bituri de carbura de Tungsten

Aceste bituri sunt printre cele mai populare si eficiente in indepartarea gelului. Sunt durabile si au o capacitate mare de indepartare a materialului de pe unghii.

Bitul cilindric este exceslent pentru indepartarea rapida a gelului de pe suprafata unghiei, insa trebuie sa fiti atente sa nu apasati prea tare, pentru a nu deteriora patul unghial.

Bitul conic este ideal pentru indepartarea gelului din zonele greu accesibile, precum marginile unghiei si zona de langa cuticule.

Avantajele acestor tipuri de bituri includ eficienta ridicata in indepartarea gelului, durabilitate excelenta si versatilitate in diferite forme si dimensiuni.

2. Biturile de ceramica

Reprezinta o alternativa foarte buna la categoria anterioara, fiind mai putin abrazive si mai usoare, ceea ce le face potrivite pentru persoanele la inceput de drum.

Bitul cilindric este asemanator cu bitul de carbura de tungsten si este utilizat pentru indepartarea principala a gelului.

Bitul cu varf rotund este excelent pentru finisare si pentru a lucra in apropierea cuticulelor fara riscul de a o rani.

Aceste bituri ofera avantajul de a fi mai putin abrazive, ceea ce face ca riscul deteriorarii unghiei naturale sa fie exponential redus. De asemenea, riscul este redus si de a se supraincalzi, fiind foarte usor de manevrat pentru persoanele incepatoare in domeniu.

3. Biturile de diamant

Acestea sunt potrivite pentru finisare si detalii. Sunt mai putine eficiente in indepartarea rapida a gelului, dar sunt foarte bune pentru realizarea finisajelor delicate si pentru a netezi suprapfata unghiei, dupa ce ati indepartat gelul in mare parte.

Biturile cu varf ascutit sunt excelente pentru realizarea detaliilor de pe marginea unghiei si pentru curatarea cuticulelor.

Biturile cilindrice pot fi utilizate pentru finisarea suprafetei unghiei dupa ce a fost indepartat in mare parte gelul.

Aceste bituri au avantajul de a oferi un finisaj fin si precis, este potrivit pentru lucrul cu detali si asigura o durabilitate mare gratie particulelor de diamant.

4. Biturile de silicon

Sunt ideale pentru a fi folosite la final, pentru finisare si lustruire. Acestea sunt moi si flexibile, permitand o finisare neteda a suprafetei unghiei.

Biturile cu varf rotunjit sunt excelente pentru lustruirea unghiei si pentru a ii oferi un aspect sanatos si lucios.

Printre avantajele pe care le ofera se numara faptul ca aceste bituri sunt foarte blande cu unghia naturala si pot fi utilizate cu usurinta si de catre persoanele incepatoare.

Asadar, alegerea biturilor potrivite pentru indepartarea gelului de pe unghii si pentru finisare depind de nevoile si nivelul de experienta ale tehnicienei. Pentru o utilizare sigura, mai ales daca esti la inceput de drum, iti recomand sa utilizezi freza la o viteza medie si sa aplici o presiune usoara pentru a evita deteriorarea ungheii naturale. De asemenea, curata, dezinfecteaza si sterilizeaza biturile dupa fiecare utilizare atat pentru a preveni raspandirea infectiilor de la o clienta la alta, cat si pentru a asigura o durata de viata mai mare acestora.

Mai jos va las cateva magazine online de unde obisnuiesc sa cumpar bituri si de care sunt multumita:

Vezi Bituri pe Tienda

Vezi Bituri pe Nailshop

Vezi Bituri pe Nailsup

Vezi Bituri pe Cupio

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 57

No votes so far! Be the first to rate this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *