Inca de la inceputul cursului de unghii, ni s-a explicat cat de important este sa sterilizam instrumentele pe care le folosim de la o clienta la alta, iar o sterilizare corecta si eficienta va fi facuta doar cu un sterilizator Pupinel. Foarte multe fete la inceput de drum, in special cele care decid sa intre singure in bransa fara o instruire de specialitate, sunt confuze atunci cand vine vorba despre sterilizarea instrumentelor. Pe piata exista si sterilizatorul cu quartz, insa trebuie sa mentionez ca respectivul aparat in niciun caz nu sterilizeaza instrumentele pe care le folositi, ci este imperios necesar sa achizitionati un Pupinel.

Un prim pas consta in alegerea produsului. Mai jos am sa va prezint cateva modele de Pupinel, in diverse variante pe care le puteti achizitiona cu incredere si am sa le descriu pe scurt:

Sterilizator Profesional Pupinel Cu Aer Cald, Control Electronic

Vezi pret si disponibilitate!

Este o varianta recomandata pentru instrumente mai putin voluminoase de manichiura, cosmetice si altele. Permite reglarea temperaturii si a timpului de sterilizare, temperatura maxima fiind de 200 de grade Celsius, iar durata maxima de 120 de minute. Prezinta o capacitate de 1.8 litri si o putere de 300 W.

STERILIZATOR PUPINEL PROFESIONAL CU AER CALD

Vezi pret si disponibilitate!

Este o varianta similara cu precedentul din punct de vedere al specificatiilor. Insa, va las link si catre el, fiindca preturile pot varia in functie de perioadele promotionale si nu numai, iar voi veti putea alege varianta cea mai convenabila.

Pupinel profesional DIGITAL

Vezi pret si disponibilitate!

Este o varianta digitala, prevazuta cu o capacitate de 1.8 litri. Poate atinge temperatura maxima de 250 de grade Celsius. Totodata, durata maxima ajunge si ea pana la 120 de minute, avand o putere de 300 W.

 

Urmatorul pas se refera la calibrarea Pupinelului, iar legat de acest subiect am vazut foarte multe intrebari. Lucrurile sunt destul de simple. Pupinelul va fi calibrat la o statie de metrologie. Cu un simplu search pe Google afli care este cea mai apropiata statie de calibrare. De exemplu, te numesti Maria si locuiesti in Bacau. Intri pe Google si cauti: statie metrologie Bacau. In cateva secunde afli toate datele de contact de care ai nevoie. Este inutil sa intrebari pe altcineva cat a costat calibrarea fiindca preturile variaza de la o regiune la alta, de la un oras la altul. Cel mai bine si ceea ce iti si recomand este ca inainte de toate, sa dai un telefon la respectiva statie de metrologie de care apartii si sa intrebi cat te-ar costa calibrarea Pupinelului. Nimic mai simplu! Dupa ce toate acestea au fost rezolvate, te poti prezenta cu Pupinelul la adresa.

O alta discutie ce tine de aceasta sfera se refera la pungile pe care le folosim in Pupinel. Din experienta personala, va recomand sa va orientati catre cele din hartie. In acest fel, nu te vei mai confrunta cu neplacerea de a gasi punga topita in aparat, lucru destul de des inalnit in cazul pungilor din plastic. Pungile de hartie pentru Pupinel pot fi gasite in mai multe locuri, va las mai jos magazinele de unde cumpar cel mai des:

Aceste pungi sunt realizate dintr-o hartie kraft speciala care rezista pana la temperaturi de 183 de grade Celsius. Pot fi folosite atat in Pupinel, cat si in Autoclav. Sunt autosigilante si corespund cerintelor ISO 11607.

Cum sterilizam instrumentarul?

 • Introduceti instrumentele in punga si presati pana ce este eliminat tot aerul.
 • Sigilati punga cu atentie.
 • Puneti fiecare fiecare pachet in sterilizator si evitati contactul cu tava metalica.
 • Setati temperatura si durata tinand cont de instructiunile pungilor alese (temperatura maxima si durata).
 • Dupa terminarea programului, lasati pungile sa se raceasca 5-10 minute si lasati usa aparatului deschisa.
 • Pentru a scoate instrumentele din pungi, rupeti cu atentie.

7 Comments on Sterilizator Pupinel acreditat : Tot ce trebuie sa stii

  • Este obligatoriu sa fie puse in pungute pentru a fi sterilizate. Prin intermediul martorului de pe pungute verifici si daca s au sterilizat corect.

 1. Buna ziua,

  Se poate sa imi spuneti ce document se elibereaza in urma calibrarii?
  Eu am primit la pupinel urmatoarele documente

  Certificat CE (declaratie de conformitate inclusa) + Traducere RO

 2. Buna, mi-am achiziționat acum o luna de pe emag un pupinel ca cel din a doua imagine. L-am dus la o statie metrologica pt calibrare.
  La inceput functiona fara probleme, dupa 60 min la 180°C, martorul isi schimba culoarea cum trebuie(folosesc pungi de hartie)
  dar în ultimul timp nu se schimba martorul, uneori se oprește din incalzit sau flicareşte beculetul de la gradele celsius si face mici zgomote.
  Vreau sa stiu cum pot rezolva asta, sa il duc iar la calibrat sau sa se uite cei de la statie la el, daca nu ii mai pot face nimic unde il pot duce ca sa „scap” de el
  (sau daca nu trebuia sa îl iau de pe emag…)
  Sper sa ma puteți ajuta, mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *