0
(0)

Dezinfectarea si sterilizarea instrumentarului reprezinta un subiect care trebuie tratat separat si explicat in detaliu caci de el depinde sanatatea clientelor si desfasurarea activitatii in deplina siguranta. Conform ordinului 1136/2007, orice tehnician de unghii false ar trebui sa dispuna, in mod obligatoriu,de Pupinel care va garanta eliminarea tuturor agentiilor patogeni nocivi, inclusiv in stare germinativa.

Iata care sunt pasii care trebuie urmati pentru dezinfectarea si sterilizarea corecta a instrumentarului de manichiura:

  • Introducem instrumentarul in solutia dezinfectanta – Gasiti aici lista completa cu dezinfectantii recomandati.
  • Scoatem instrumentarul si il clatim direct sub jetul de apa calda timp de 5 minute, timp in care frecam si cu o periuta pentru indepartarea reziduurilor.
  • Lasam la uscat instrumentele, pana se usuca in totalitate. Pot fi lasate chiar si peste noapte sau, pentru o uscare mai rapida, puteti folosi un uscator de par.
  • Introducem seturi in pungi individuale speciale pentru Pupinel – gasiti aici sau aici pungi speciale pentru acest tip de sterilizator.
  • Adaugam pungile in Pupinel si lasam la sterilizat o ora la temperatura de 180 de grade Celsius – Aici gasiti recomandari bune de modele de sterilizatoare Pupinel.

Atentie! Intreg procesul se realizeaza purtand manusi.

Sper sa va fi fost de folos acest material informativ si sa nu neglijati importanta dezinfectarii si sterilizarii instrumentarului chiar si daca va aflati la inceput de drum sau va ocupati de realizarii manichiurii unui numar restrans de persoane. Sanatatea trebuie sa fie prioritara!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *