0
(0)

Pentru ca am intalnit frecvent intrebarea de ce au cazut unghiile dupa doua zile? sau de ce gelul nu rezista pe unghii mai mult de cateva zile, as vrea sa discutam pe larg acest subiect si poate lecturand acest material, veti descoperi singure cauze. Motivele pot fi foarte variate, la unele poate te-ai fi gandit, iar la altele nu, insa cel mai probabil, va trebui sa le iei prin eliminare pentru a descoperi adevarata probleme. In unele cauze, s-ar putea sa existe mai multe motive ce vor trebui analizate.

Iata cele mai frecvente cauze pentru care gelul nu rezista pe unghie:

  • Unghia nu a fost corect pregatita. De pilda, poate luciul nu a fost indepartat in totalitate sau poate unghia a fost pilita excesiv, ceea ce ar putea crea probleme serioase patului unghial pe termen lung.
  • Unghia naturala a fost atinsa cu degetul dupa pilire. Este foarte important sa stiti ca dupa ce ati indepartat luciul de pe suprafata ei, unghia nu mai trebuie atinsa cu degetul.
  • Unghia naturala nu a fost curatata de praf. Urmatorul pas dupa pilirea unghiei naturale este curatarea de praf a acesteia. Folosind periuta sau pamatuf, indepartati foarte bine praful de pe unghii si din cuticule, fara a atinge cu mana.
  • Unghia naturala a fost degresata. Pentru ca am intalnit si aceasta situatie, o voi trece si pe ea pe lista. Dupa ce ati pilit unghia naturala, trebuie doar sa o deprafuiti si nicidecum sa o degresati. Urmatorul pas dupa deprafuire este aplicarea nail prep si/sau primer-ului.
  • Solutiile de pregatire sau gelul sunt de proasta calitate. Din pacate, pe piata exista cateva brand-uri de proasta calitate care nu doar ca vor compromite rezistenta manichiurii, ci pot crea si alergii. Sunt de evitat fie ca discutam despre solutiile de pregatire, despre geluri sau top coat.
  • Gelul este expirat. Ar fi bine sa verifici valabilitatea gelului fiindca pot exista situatii in care gelul a expirat si poate crea probleme manichiurii.
  • Produsele nu s-au uscat in lampa. Aici pot exista doua situatii: fie nu ai respectat timpii de uscare pentru fiecare produs, fie lampa are probleme. Ca atare, verifica pentru fiecare produs care este durata de uscare si asigura-te ca ai tinut in lampa exact cat trebuie, iar pe de alta parte, verifica daca toate LED-urile lampii sunt functionale ori daca inca mai ai lampa cu tub-uri verifica daca vreunul s-a ars. Pe de alta parte, ca sa eliminam orice indoiala, o lama UV LED buna capabila sa usuce corespunzator atat gelul, cat si alte materiale trebuie sa aiba o putere de cel putin 48 W. O putere mai mica ar putea sa insemne un randament mai slab si incapacitatea de a usca in mod corespunzator produsele aplicate.
  • Cantitate prea mare sau prea mica de produs in zona cuticulei. Este esential sa verifici zona cuticulei pentru a nu exista produs in exces care s-ar putea scurge foarte usor in cuticule, iar atunci aerul va patrunde negresit pe sub produs. Mai exista si cealalta extrema in care ati aplicat prea putin produs si va poate compromite munca.
  • Lipiciul nu este bun. Daca ati aplicat tips pe unghia naturala, se poate ca lipiciul sa fie problema. De altfel, exista pe piata foarte multe variante de lipici de proasta calitate, de aceea, este important sa va orientati catre o varianta buna.
  • Produsele sunt incompatibile. Si compatibilitatea produselor este esentiala, de aceea, este de preferat in general sa folositi primer si baza de la acelasi brand pentru a preveni astfel de situatii. Incompatibilitatea dintre produsele de pregatire a unghiei conduc inevitabil catre dezlipirea unghiilor cu gel.

Recomandari de produse bune pentru o manichiura rezistenta

Daca ati retinut principalele cauze care v-ar putea pune rezistenta unghiilor in pericol, atunci puteti trece la pasul urmatorul si sa alegeti produse bune cu care veti fi sigure ca nu veti intampina probleme daca respectati tehnica adecvata de lucru. Iata o serie de recomandari de produse bune cu care am lucrat de-a lungului timpului si pe care le folosesc si in prezent:

Recomandari de primer unghii

Primer fara acid Brillbird

Primer 2 fără Acid brillbird

Verifica stoc si pret

Primer no acid FSM
primer no acid fsm Verifica stoc si pret

Primer fara acid Venalisa

PRIMER VENALISA

Verifica stoc si pret

Primer Gelaxyo cu acid

PRIMER GELAXYO CU ACID

Verifica stoc si pret

Primer Acid Free Bond 3M

Verifica stoc si pret

Primer cu acid Cupio

Verifica stoc si pret

Recomandari baze de unghii

Strong Base Molly Lac Clear

Strong Base Molly Lac Clear

Verifica stoc si pret

Baza FSM Bond Aid

BAZA BOND AID 15ML FSM

Verifica stoc si pret

Gum Base Gel Lac Cupio

Verifica stoc si pret

Baza Venalisa

baza venalisa

Verifica stoc si pret

Rubber Base Gelaxyo Flexy 1

RUBBER BASE FLEXY1 Gelaxyo

Verifica stoc si pret

Recomandari geluri UV de constructie

Gel cover constructie tehnica fara pilire Brillbird No File Cover

No File Cover Builder Gel – Gel cover pentru tehnica fără pilire

Verifica stoc si pret

Gel constructie Allepaznokcie

gel constructia allepaznokcie

Verifica stoc si pret

Gel constructie Slowianka

GEL CONSTRUCTIE DRY COVER SLOWIANKA

Verifica stoc si pret

Gel constructie Gelaxyo

gel constructie gelaxyo

Verifica stoc si pret

Gel 3 in 1 2M

Verifica stoc si pret

Gel de constructie Euroflex Cupio

Verifica stoc si pret

Gel constructie FSM

gel constructie fsm

Verifica stoc si pret

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *